Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Trump se za 10 dana kandidira za predsjednika Amerike?

Uži krug bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa raspravlja o najavi pokretanja predsjedničke kampanje 2024. Tri izvora za Axios najavljuju da će Trump službeno objaviti kandidaturu za deset dana, 14. studenog.
Podsjetimo, Trump je na okupljanju u saveznoj državi Iowi najavio da je “vrlo, vrlo vjerojatno” da će se ponovno kandidirati za predsjednika, prenosi BBC. Trump je jučer govorio na prvom od četiri skupa koja će se održati kroz sljedećih pet dana povodom kampanje republikanskih kandidata.

“Kako bismo našu zemlju učinili uspješnom, sigurnom i slavnom – vrlo, vrlo, vrlo vjerojatno ću to ponoviti”, rekao je. “U redu? Vrlo, vrlo, vrlo vjerojatno. Vrlo, vrlo, vrlo vjerojatno”, dodao je. “To je sve što ću zasad reći. Vrlo, vrlo brzo”.

Aktualni američki predsjednik Joe Biden također putuje državom kako bi potaknuo ljude da glasaju. Ni Joe Biden ni Donald Trump neće se naći na listi na izborima na kojima će idućeg tjedna građani odlučivati o guvernerima saveznih država i balansu snaga unutar Kongresa SAD-a. No, ovi izbori su važni jer će uvelike utjecati na to kako će izgledati predsjednički izbori za dvije godine. (Cijeli članak na N1)