Aktualno OG sada Ogulin

Prezentacija – kako se prijaviti za studentske i učeničke stipendije Grada Ogulina?

U velikoj dvorani ogulinske Gradske knjižnice i čitaonice, održana je prezentacija načina prijava i podnošenja zahtjeva za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Ogulina za tekuću školsku/akademsku godinu. Naime, ove godine, po prvi puta, zahtjevi za dodjelu stipendija podnose se isključivo elektroničkim putem, odnosno putem aplikacije SOM natječaji.

Prezentacija je okupila tek nekolicinu zainteresiranih potencijalnih prijavitelja, a vodio ju je zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja. Nazočne je uvodno upoznao s ovogodišnjim Programom javnih potreba u obrazovanju Grada Ogulina. Potom je, korak po korak, pojasnio način registracije/prijave u elektronički sustav SOM natječaji, te postupak podnošenja zahtjeva za stipendije s pripadajućom dokumentacijom. Tijekom prezentacije okupljeni su se uključili svojim pitanjima, a nazočili su joj, među ostalima, i svi članovi Povjerenstva Grada Ogulina za dodjelu stipendija: Ljiljana Gračanin, te ravnatelji osnovnih i srednjih škola Hrvoje Magdić, Zrinka Ceranić Jurković, Anđelka Salopek i Zvonko Ranogajec.

Iz proračuna Grada Ogulina učenicima s područja grada Ogulina se planira dodijeliti ukupno 20 stipendija, u iznosu od 700 kuna mjesečno za redovnu tekuću školsku godinu. Studentima se planira dodijeliti 30 stipendija, u iznosu od 1.000 kuna mjesečno, za redovnu tekuću akademsku godinu.

Učenici i studenti će se moći prijaviti u više kategorija, i to: za stipendije za darovite učenike i studente, za STEM područja, deficitarna zanimanja i stipendije po osnovi slabijeg socijalnog stanja.

Poveznica i upute za podnošenje prijava će biti dostupne na službenoj web stranici Grada Ogulina. Natječaj za dodjelu stipendija će biti otvoren u ponedjeljak, 7. studenog. Prijave se podnose Povjerenstvu za stipendiranje učenika i studenata u roku od 15 dana od dana objave, odnosno do 22. studenog 2022. godine.

Kad natječaj bude objavljen, kandidati će svoje upite moći dostavljati isključivo elektroničkim putem na adresu [email protected].