Aktualno OG sada Ogulin

I ogulinski HGSS-ovci sudjelovali u čišćenju sumnjivih eksplozivnih sredstava iz speleološkog objekta na području Tounja

​Po zaprimljenoj dojavi Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Ogulin da se u speleološkom objektu na području Košara, općina Tounj, nalaze odbačena minsko-eksplozivna sredstva na teren su izišli policijski djelatnici. Radi utvrđivanja svih činjenica i poduzimanja mjera policijski službenici Protueksplozijske službe Ministarstva unutarnjih poslova osposobljeni za rad na teško dostupnim mjestima, su izvršili ulazak u speleološki objekt te su na dubini od oko 25 metara pronašli i izvukli šest okvira spremnika za automatsku pušku M70, jedan dinamit „Nobel wien“ (neiskoristiv) i sveukupno 548 komada raznog streljiva.

Nekoliko članova HGSS Stanice Ogulin je zajedno s djelatnicima JVP Ogulin asistiralo u ovoj akciji te su pomogli pirotehničarima MUP-a da lakše i sigurnije obave svoj opasni zadatak.

Nakon nekoliko sati napornog i opasnog rada sva sumnjiva eksplozivna sredstva, kao i drugi otpad koji je pronađen u speleološkom objektu, su uklonjeni. (foto: PU Karlovačka/HGSS St Ogulin)