Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Održana Glavna skupština HSS-a

U Jastrebarskom je održana Glavna programska skupština HSS-a, na kojoj je uživo, nakon dvije godine elektronskih skupština zbog epidemioloških mjera, sudjelovalo 513 od ukupno 632 delegatkinja i delegata HSS-a iz cijele Hrvatske.

Bila je to prilika da se HSS-ovci nakon duljeg vremena okupe u ovako velikom broju, a izuzetan odaziv zapravo je i najbolji dokaz da svi oni koji su pokušavali napraviti nekakve “paralelne” HSS-ove nisu baš posebno uspjeli naštetiti matičnoj stranci.

Skupštini su nazočili i brojni gosti, predsjednik i glavni tajnik Socijaldemokrata Davorko Vidović i Nikša Vukas, saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk, predsjednik IDS-a Dalibor Paus, predsjednica Radničke fronte Katarina Peović, glavni tajnik Demokrata Davor Dobrović te tajnik Stranke umirovljenika Mladen Novosel, dok su svoje isprike poslali Sandra Benčić, Anka Mrak-Taritaš, Stjepan Kožić i Darko Koren.

Nakon što je predsjednik Beljak podnio izvješće uslijedila je rasprava, a zatim i glasovanje na kojem je predsjednikovo izvješće jednoglasno prihvaćeno. HSS je i na ovoj skupštini pokazao velike ambicije na idućim parlamentarnim izborima, a da one nisu bez osnova pokazala je i sama, vrlo pozitivna atmosfera na samoj skupštini.