Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Podrška HDZ-u, Vladi i premijeru opet raste: Možemo! je treći izbor građana, ali Most im se približava

Promjene nema na ljestvici pozitivaca i negativaca – i dalje su na vrhu Zoran Milanović i Andrej Plenković

RTL je u suradnji s Promocijom plus ekskluzivno objavio CRO Demoskop za studeni. Istraživanje je provela agencija Promocija Plus za RTL od 2. do 4. studenog na uzorku od 1300 ispitanika. Standardna greška uzorka je +/- 2.77 posto uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

Nakon dva mjeseca HDZ je zaustavio pad.

Gotovo četvrtina građana (studeni 24,7 posto, listopad 24,4 posto) birala bi upravo HDZ, koji i dalje ima veliku prednost pred glavnim konkurentom SDP-om, koji bilježi sličnu potporu kao i prije mjesec dana (studeni 16,5 posto, listopad 16,7 posto). Daleko ispod je Možemo, koji je posljednjih mjeseci na oko 10 posto posljednjih mjeseci (studeni 10,6 posto, listopad 10,0 posto).

Dok kao treća opcija Možemo! blago pada, iza njih su mostovci kojima rejting blago raste (studeni 9,5 posto, listopad 9,2 posto). Na petom mjestu i dalje je još jedna desna opcija, Domovinski pokret koji raste posljednja tri mjeseca (studeni 6,1 posto, listopad 6 posto).

Najpozitivniji političar
Promjene nema na ljestvici pozitivaca i negativaca – i dalje su na vrhu predsjednici Republike i Vlade.

Neprekidno već 21 mjesec najpozitivniji političar je Zoran Milanović s 18 posto (prema prošlomjesečnih 16,9 posto ili rekordnih 23,7 posto iz studenog prošle godine), a popularnost raste i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću koji je sada je na 16 posto (14,4 posto u listopadu).

Pada rejting zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću (studeni 4,2 posto, listopad 5,5 posto), ali i vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi (studeni 1,9 posto – listopad 2,2 posto), iako su zadržali treće, odnosno četvrto mjesto. (Opširnije na Jutarnji.hr)