Aktualno OG sada Ogulin

Grad Ogulin raspisao natječaj za stipendije i to po prvi put putem online prijava

Grad Ogulin raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Grada Ogulina za školsku/akademsku godinu 2022./2023.

Za učenike će se dodijeliti ukupno 20 stipendija u iznosu od 700 kuna mjesečno za redovnu školsku godinu od 01. rujna 2022. godine do 30. lipnja 2023. godine, a za studente će biti dodijeljeno 30 stipendija u iznosu od 1000 kuna mjesečno za redovnu akademsku godinu, od 01. listopada 2022. godine do 31. srpnja 2023. godine.

Učenici i studenti mogu se prijaviti u više kategorija i to za stipendije za darovite učenike i studente, za STEM područja, deficitarna zanimanja i stipendije po osnovi slabijeg socijalnog stanja.

Ove godine, po prvi puta, zahtjevi za dodjelu stipendija podnose se isključivo elektroničkim putem, putem sustava https://som-natjecaj.eu/ , Povjerenstvu za stipendiranje učenika i studenata u roku od 15 dana od dana objave, odnosno do 22. studenog 2022. godine.

Prijedlog Rang lista za učenike i studente Povjerenstvo će objaviti na oglasnoj ploči Grada Ogulina, Bernardina Frankopana 11 i službenoj web stranici Grada u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava na natječaj.

U petak, 4. studenog 2022. godine za sve zainteresirane potencijalne prijavitelje, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin održana je i prezentacija načina prijava i podnošenja zahtjeva za dodjelu stipendija. Za sve potrebne informacije kandidati se mogu obratiti isključivo elektroničkim putem slanjem upita na adresu elektroničke pošte [email protected] , a pravilnik, odluke i natječaj kojima su propisani uvjeti dodjele stipendija nalaze se na službenoj web stranici Grada Ogulina www.ogulin.hr .