Aktualno OG sada Ogulin

Raspisan javni poziv za odabir i imenovanje umjetničkog direktora 18. Ogulinskog festivala bajke

Temeljem Odluke Turističkog vijeća od 2. studenog ove godine, Turistička zajednica grada Ogulina raspisala je javni poziv za odabir i imenovanje umjetničkog direktora 18. Ogulinskog festivala bajke. Naime, 18. Ogulinski festival bajke održavat će se u 2 navrata: od 9. do 11. lipnja te od 8. do 10. rujna 2023. godine. Kandidaturu za umjetničkog direktora mogu podnijeti hrvatski i strani državljani/ke, uz priloženu životopis, isključivo na hrvatskom jeziku. Kandidati moraju imati iskustvo i stručnost u području kazališne i scenske produkcije te organizacije festivala.

Rok za predaju kandidature je 31. prosinac ove godine, a sve potrebne detalje možete pročitati na web stranici TZ grada Ogulina. Kandidature se predaju u pisanom obliku isključivo preporučenom poštom na adresu Turističke zajednice grada Ogulina, Kardinala A. Stepinca 1, 47300 Ogulin. Uz adresu obvezno je navesti: „Ne otvaraj – umjetnički direktor 18. OGFB-a“.
Kandidature s nepotpunom dokumentacijom kao i one koja ne stignu do navedenog roka neće biti razmatrane. Rezultati ovog javnog poziva će biti objavljeni na web stranici Turističke zajednice grada Ogulina: www.tz-grada-ogulina.hr .

Kako navode iz TZ grada Ogulina, 18. Ogulinski festival bajke želi na poseban i jedinstveni način obilježiti svoj 18. rođendan kada postaje punoljetan. Sinergijom prirodnih ljepota i mnogobrojnog kulturno-edukativnog sadržaja, u OGFB-u će uživati svi koji žele doživjeti bajku. Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić kojoj je rodni grad bio neiscrpno vrelo inspiracije u trenucima stvaranja najpoznatije zbirke bajki u Hrvatskoj, Priče iz davnine.

Idejni koncept Ogulinskog festivala bajke, podsjećamo, utemeljila je Dragana Lucija Ratković Aydemir, a predstavlja jedan od 3 ključna kulturno-turistička proizvoda Strategije razvoja kulturnog turizma u Ogulinu – zavičaju bajke koju provodi Turistička zajednica grada Ogulina. Upravljačka struktura se kroz godine mijenjala, a sastoji se od direktora Festivala, umjetničkog direktora i izvršne produkcije. Umjetnički direktor na samom početku OGFB-a je bio Željko Zorica ŠIŠ, dok je od 2008. godine umjetnički direktor bio Mario Kovač do 2017. godine. Nakon toga je umjetnički direktor bio Aleksandar Kovačević.