Aktualno OG sada Ogulin

Povodom Martinja – pojačan nadzor policije

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja 11. studenog i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a sa ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Stoga će na području Policijske uprave karlovačke, pa tako  i na području Ogulina i okolnih općina,  policijski službenici od 11. do 13. studenog 2022. godine poduzimati pojačane mjere nadzora sudionika u prometu sa ciljem utvrđivanja vozača koji čine najteže prometne prekršaje, a posebice onih koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, kako bi se na taj način osigurala zadovoljavajuća razina sigurnosti ljudi i imovine.

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati kada je u dane proslave Martinja na području Policijske uprave karlovačke utvrđeno da je 37 vozača upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,37 g/kg.