Aktualno OG sada Ogulin

U ogulinskoj Prvoj osnovnoj školi učenicima zabranili korištenje mobitela

Pregledavanju društvenih mreža putem mobitela, dopisivanju učenika pod nastavom ili školskim odmorima, nedozvoljenom snimanju – svemu navedenom je odzvonilo, barem u ogulinskoj Prvoj osnovnoj školi.

Kako doznajemo, u ovoj školi su, na prijedlog ravnatelja Zvonka Ranogajca i stručnih službi, a u suradnji s Učiteljskim vijećem, odlučili ovim problemima za vrijeme boravka u školi stati na kraj.
Iako nove tehnologije imaju mnoge koristi i prednosti, mobiteli su udaljili djecu, komunikaciju sveli na minimum do te mjere da se učenici međusobno i ne poznaju.
Iz škole poručuju da se radi o svojevrsnom javnozdravstvenom i društvenom problemu, te opasnosti za djecu koja se zaboravljaju igrati i družiti.

Učenici mobitele smiju nositi u školu kako bi se, ukoliko trebaju, mogli poslije nastave javiti roditeljima. Međutim, za vrijeme nastave i pod odmorima mobiteli trebaju biti ugašeni i spremljeni u školske torbe.

Onima koji se ogluše na nova pravila škole, mobitel će oduzeti i vratiti na kraju nastavnog dana. Ukoliko se situacija ponovi, razrednici će u školu pozvati roditelje, koji, dodajmo ovome, podržavaju ovu odluku vodstva škole. (ROG/OGportal)