Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Medvedev govorio o tome zašto Rusija još nije iskoristila cijeli arsenal oružja

Rusija danas oblikuje budući svjetski poredak, bori se sama protiv Zapada, štiti svoje građane i vraća teritorije svojih predaka, rekao je danas zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.
“Želim vas podsjetiti da je Ruska Federacija ta koja štiti građane. Naša zemlja je ta koja je već vratila i vraća našu djedovinu, a ne obrnuto. I to će se nastaviti”, napisao je Medvedev na Telegramu.
Istaknuo je da je “Rusija danas ta koja tvori budući svjetski poredak, a ne SAD s Britanijom ili mračnim Kijevom”. “Taj ravnopravni novi svjetski poredak će biti izgrađen”, kaže Medvedev.

Osim toga, nastavio je Medvedev, “Ruska Federacija sama se bori protiv zapadnog svijeta i NATO-a”, prenosi Index.

“Stoga su sve paralele s prošlošću uvjetne ili netočne. Osim jedne: možemo uništiti neprijateljske saveze ili moćnog neprijatelja sami”, tvrdi Medvedev.

“Još nismo iskoristili cijeli arsenal oružja”
Tvrdi i da Rusija u borbama pokušava sačuvati živote svojih vojnika i civila koliko god je moguće. Kaže da se to ne može reći za akcije Ukrajine. “Naši neprijatelji ne broje živote svojih civila i vojnika. I to je razlika među nama”, istaknuo je.

Rusija “iz razloga koji su svima očiti još nije iskoristila cijeli arsenal oružja”, tvrdi Medvedev i dodaje da Rusija nije gađala “moguće neprijateljske ciljeve koji se nalaze u naseljenim područjima”.

“I ne samo zbog naše inherentne ljudske dobrote. Za sve postoji vrijeme”, kaže Medvedev.

“Na kraju, ali ne i najmanje važno – samo najveće jedinstvo, najviši moral i svakodnevni naporan rad mogu osigurati pobjedu zemlje”, zaključio je. (N1info)