Aktualno OG sada Ogulin

17.11. Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju – u četvrtak dođite na predavanje

17.11. se svake godine obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece.
S obzirom na navedeno, održavaju se brojne aktivnosti kako bi se usmjerila pažnja na prijevremeno rođenu djece, te kako bismo pomogli roditeljima prijevremeno rođene djece u odgoju, intervencijama i karakteristikama njihovih „Palčića“.

Zbog nezrelosti cijelog sustava prijevremeno rođena djeca pod većim su rizikom za pojavu dugotrajnih neurorazvojnih i medicinskih problema. Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji nalaze pred brojnim izazovima.

U obilježavanje ovog dana uključila se i UDRUGA RADOST, koja vas poziva da dođete na predavanje koje će se održati u četvrtak 17.11. 2022. u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, s početkom u 17:30 sati.

Predavači su :
• Ines Galetić Žagar, magistra psihologije, s temom „Mentalno zdravlje majki prijevremeno rođene djece“,
• Matea Holjevac, prvostupnik fizioterapije, s temom „Rana intervecija kod prijevremeno rođenog djeteta“,
• Vedrana Zubčić Zrnc, dr.med., specijalist pedijatar, subspecijalist neonatologije, s temom „Medicinske karakteristike prijevremeno rođene djece“.

Dođite te svojim prisustvom i iskustvom uveličajte ovaj važan dan !