Aktualno Hrvatska i svijet

Ruske rakete pale na Poljsku

Iz američkog Pentagona poručili su da ne mogu potvrditi izvještaje da su dva ruska projektila preletjela u Poljsku i ubila dvoje ljudi, prenosi Reuters.
“Svjesni smo izvješća medija u kojima se navodi da su dva ruska projektila pogodila lokaciju unutar Poljske blizu ukrajinske granice.

Mogu vam reći da u ovom trenutku nemamo nikakve informacije koje bi potvrdile ta izvješća i da to dalje istražujemo”, kazao je glasnogovornik Pentagona Patrick Ryder.

Podsjetimo novinar AP-a napisao je da je stariji američki dužnosnik potvrdio da su ruske rakete preletile granicu i ušle u Poljsku.

Udarile su u skladište žita, a dvije su osobe poginule, prenose poljski mediji.

Iz Rusije su zanijekali ‘udar‘ na Poljsku, te tvrde da je to ‘namjerna provokacija‘.

  • Izjave poljskih medija i dužnosnika o navodnom padu “ruskih” projektila na područje Przewoduva namjerna je provokacija s ciljem eskalacije situacije. Ruske rakete nisu gađale ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice. Olupina koju su objavili poljski mediji s mjesta događaja u selu Przewoduv nema nikakve veze s ruskim oružjem – stoji u službenom priopćenju ruskog ministarstva obrane.
    Mariusz Gierszewski, novinar poljskog radija ZET koji je prvobitno napisao da su zalutale ruske rakete pogodile Poljsku, objavio je na Twitteru vijest da su ostaci oborene rakete vjerojatno pogodili istočnu Poljsku.

‘Moji izvori u službama kažu da je ono što je pogodilo Przewowo najvjerojatnije ostaci rakete koju su oborile oružane snage Ukrajine‘, napisao je na Twitteru. (N1/jutarnji.hr)