Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vidović o obuci ukrajinskih vojnika u RH: ‘Vlada očajno komunicira sa Saborom i s javnosti’

Na pitanje kakvu poruku šaljemo prema Europi s ovakvim načinom odlučivanja, Vidović tvrdi da šaljem poruku da nam ministri ne poštuju Ustav
Na Markovom trgu je RTL-ov reporter Goran Latković razgovarao s Frankom Vidovićem, predsjednikom saborskog Odbora za obranu, o odluci obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj o kojoj se većina klubova već izjasnila da se protivi.

Ministar obrane kaže da podržavaju obuku na našem teritoriju i u drugoj državi, a ministar vanjskih poslova kaže da će to biti izvan našeg teritorija.

“To je priča koja je već 15-ak dana u javnosti. Vlada cijelu ovu priču očajno komunicira, ali ne samo prema javnosti već i prema predsjedniku Republike”, smatra Vidović i dodaje da su njega kao predsjednika saborskog Odbora informirali otprilike onoliko koliko i cijelu hrvatsku javnost.
“Oni se su na sebe preuzeli cijelu odgovornost. Vidimo da se nisu ni dva ministra koja su bili na razgovorima u Bruxsellesu mogla dogovoriti. Mi očekujem da nam se pojasni prije bilokakve odluke: što mi tu radimo, koja je naša uloga, koji su ciljevi i što Hrvatska od toga dobiva”, ističe Vidović.
“Prvo neka naša dva ministra sve razjasne između sebe pa neka to predstava premijeru pa neka premijer to predstavi javnosti, a onda i u nekom trenutku Saboru”, kaže naš sugovornik.

Na pitanje kakvu poruku šaljemo prema Europi s ovakvim načinom odlučivanja, Vidović tvrdi da šaljem poruku da nam ministri ne poštuju Ustav. (danas.hr)