Aktualno OG sada Ogulin

Policija poziva vozače na oprez zbog naleta vozila na divljač

Na području Policijske uprave karlovačke u prvih deset mjeseci 2022. godine evidentirano je 419 naleta vozila na divljač u kojima je nastala materijalna šteta od oko 1.776.000 kuna, dok su tijekom cijele 2021. godine evidentirana 534 naleta na divljač u kojima je nastala materijalna šteta od 1.907.500 kuna. Stoga iz PU karlovačke poručuju da je za očekivati porast broja naleta na divljač do kraja ove godine. Samim time će kao posljedica porasti i materijalna šteta koja nastaje na vozilima.

Inače, u prvih deset mjeseci ove godine utvrđeno je da je najviše štete nastalo od naleta na srneću divljač i to u 345 slučajeva, te na divlje svinje u 27 slučajeva.

Kao jedna od najugroženijih dionica na kojoj su se ove godine često događali naleti na divljač, je i jedna na ogulinskom području. Radi se o dionici Državne ceste D23, Donje Dubrave – Modruš.

Iz PU Karlovačke vozačima savjetuju da obrate pozornost i uspore vožnju kada vide prometni znak opasnosti „Divljač na cesti“. Poručuju i da se pridržavate ograničenja brzine ili vozite i ispod ograničenja, a posebno budite oprezni u sumrak, noću te u ranim jutarnjim satima, kada je divljač najaktivnija. Sve preporuke i savjete policije možete pročitati na web stranici PU karlovačke.