Aktualno OG sada Ogulin

Vukovar zasvijetlio i u našem gradu

Večeras je, uoči samog praznika, i u Ogulinu  upriličeno obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Program obilježavanja, pod nazivom „I u mom gradu Vukovar svijetli“, započeo je svetom misom, koju je, u Župnoj crkvi Sv. Križa, služio ogulinski župnik Nikola Prša.

Građani i gradski čelnici su se potom uputili do Trga hrvatskih rodoljuba, gdje je održan prigodan program. Nakon minute šutnje za sve poginule u ratu, kratku molitvu predvodio je župnik Nikola Prša. Program je nastavljen recitacijama članova ogulinskog DND-a, a zbor Župe Sv. Križa izveo je par prigodnih pjesama.

I ove godine, zidine Frankopanske kule, obasjala je projekcija vukovarskog Vodotornja, za što su bili zaduženi članovi ogulinskog Društva pedagoga tehničke kulture. Građani, predstavnici braniteljskih udruga, policije, lovaca  i vatrogasaca, gradski i županijski vijećnici, te čelni ljudi Grada Ogulina zapalili su i položili svijeće na Trgu. Zapaljene svijeće građani su postavili i niz ulicu Bernardina Frankopana. Za ovu prigodu svijeće je osigurao Grad Ogulin.

Bila je ovo prilika da se svi zajedno, s tugom i ponosom, prisjetimo žrtve koju su građani Vukovara i Škabrnje podnijeli za slobodnu Hrvatsku.