Aktualno OG sada Ogulin

Kroz sat vremena smijeha, Ogulincima se predstavila Marilena Družman

U maloj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice ogulinskoj čitateljskoj publici se predstavila književnica Marilena Dužman. Razveselila ju je činjenica da su njene uspješnice vrlo popularne u našoj Knjižnici, a tome svjedoči i činjenica da su trenutno svi primjerci posuđeni.

Ova književnica dolazi iz istarskog Ližnjana, a u vrlo kratkom vremenu objavila je pozamašan broj popularnih romana. Piše otkačene ljubiće, neočekivanih zapleta i često humoristične, nikada predvidljive, nikada očekivane i već viđene. Njezini se likovi ne uklapaju u sheme ljubavnih romana, nisu idealni, ni po čemu nadmoćni, ali zato osvajaju neposrednošću, spontanošću i dosjetkama u dijalozima. Neke od uspješnica, koje je do sada objavila, su “Razgovori s ginekologom”, “Opsidijan”, “Slobodan pad”, “Momina knjiga recepata”, i td..

Književni susret moderirala je ravnateljica Gradske knjižnice Anita Brozović Šolaić. Gošća je na vrlo otvoren, zanimljiv i nadasve humorističan način Ogulincima, između ostalog, ispričala kako je i kada otkrila ljubav prema pisanju, te u čemu pronalazi inspiraciju za svoje romane. Otkrila je i kako bira slike za naslovnice svojih romana, kako im daje nazive, te od kud dolazi inspiracija za glavne likove. Imali smo priliku čuti i da je svoje romane odlučila izdavati sama, a uskoro će svjetlo dana ugledati i najnoviji roman “Nina”. Sve to, a i još više otkrila je Marilena Družman okupljenim Ogulincima, uz šalicu dobre kave, domaću medicu i puno smijeha.

Po završetku književnog susreta, posjetitelji su imali priliku kupiti neke njenih uspješnica, po promotivnim cijenama.