Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Rusija pokrenula nove raketne napade po Ukrajini

Rusija je u srijedu ponovno raketirala dijelove Ukrajine, pogodivši najmanje jednu infrastrukturnu metu u Kijevu po čijoj su periferiji odjekivale snažne eksplozije. Ranije danas u ruskom napadu na lokalnu bolnicu u Zaporižji poginulo je novorođenče, objavile su ukrajinske hitne službe.
Rusija je ponovno raketirala dijelove Ukrajine, pogodivši najmanje jednu infrastrukturnu metu u Kijevu po čijoj su periferiji odjekivale snažne eksplozije.

Upozorenje na zračne napade izdano je za cijelu Ukrajinu, a ukrajinski mediji izvijestili su o djelovanju protuzračne obrane u nekoliko različitih dijelova zemlje, no zasad nema izvješća o žrtvama.

Dopisnici Reutersa u Kijevu i okolici potvrdili su da su čuli više glasnih eksplozija, a iznad njihovih glava letjeli su projektili protuzračne obrane.

Lokalni dobavljač energije objavio je da se u Kijevu počelo s hitnim isključenjima električne energije.

  • Rakete su pogodile jedan od važnih infrastrukturnih objekata u glavnome gradu. Ostanite u skloništima! Na snazi je zračna uzbuna, rekao je građanima putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Nije naveo pojedinosti o tomu o kojoj je pogođenoj infrastrukturnoj jedinici riječ.

Ruske snage posljednjih tjedana sve snažnije gađaju ukrajinsku infrastrukturu, jer se suočavaju s neuspjehom na bojnom polju nakon invazije 24. veljače.

Zbog ruskih je napada prekinuta opskrba električnom energijom na dulje vrijeme za oko 10 milijuna potrošača.

Istodobno ukrajinski nacionalni operater koji opskrbljuje zemlju električnom energijom u srijedu je objavio da će u cijeloj zemlji morati pribjeći dodatnim isključenjima struje. (HRT/Hina/M.M./D.S.)