Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Velike akcije Uskoka i policije: Uhićeno više od 30 osoba, među njima i lažni policajci

Ilegalnim uvozom i prodajom rezanoga duhana državni proračun oštećen je za oko 50 milijuna kuna neplaćenih trošarina

Više od 30 osoba uhićeno je u dvije različite akcije policije i USKOK-a u protekla 24 sata na području Zagreba i Koprivnice. Na području Koprivnice uhićeno je desetak osoba zbog sumnje da su ilegalno uvozili i prodavali veće količine rezanoga duhana čime su državni proračun oštetili za oko 50 milijuna kuna neplaćenih trošarina.

Zagrebačka policija je, pak, u srijedu ujutro u suradnji s USKOK-om uhitila najmanje 20 osoba iz šire okolice koje se sumnjiči da su u proteklih nekoliko mjeseci, predstavljajući se kao policajci ili pak službenici banaka, varali starije građane na području Zagreba uzimajući im novac. Riječ je o, nažalost, vrlo učestaloj pojavi na koju zagrebačka policija stalno upozorava.

“Policijska uprava zagrebačka podsjeća građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, to nipošto ne čine bez prethodne provjere o kome se radi. (Marin Dešković, jutarnji.hr)