Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin domaćin 1. izdanja Multimedijalnog festivala održivosti

U ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu održano je 1. izdanje Multimedijalnog festivala održivosti. Na Festivalu su se sa svojim radovima predstavili mladi kreativci iz srednjih škola, te kino klubova s područja Karlovačke županije te grada Ogulina.

Riječi dobrodošlice okupljenima uputila je programska voditeljica Udruge Trećeprostor Irena Boćkaj. U dvorani su se osim učenika ogulinskih srednjih škola, okupili i predstavnici gradskih službi, a događaju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja. O

S obzirom da, zbog poslovnih obveza, ovom događanju nije mogao osobno nazočiti gradonačelnik Dalibor Domitrović,  okupljene je pozdravio putem konferencijskog poziva. Mladima se zahvalio na uloženom trudu i angažmanu. Između ostalog, uputio im je poziv da se aktivno uključe u sve oblike života u svojoj lokalnoj zajednici.
Uslijedila je projekcija multimedijalnih radova, kroz koje su mladi pokušali odgovoriti na teme održivog razvoja, poput zaštite okoliša, mentalnog zdravlja, i slično.

Između ostalog, predstavljen je kratki film “Kuterevo Refugium”, koji je nastao prema ideji Božice Piršljin, korisnice Učeničkog doma Ogulin.

Predstavljen je i kratki film “Astra”, a napravljen je prema scenariju Lane Paunović, korisnice Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac.

Ogulinka Gabrijela Ivanjko je predstavila svoj kratki film atmosfere “Jezero Sabljaci”.

Prezentiran je i video-esej Blanke Plivelić “Kako ste?”, koji govori o izazovima mentalnog zdravlja.

Nakon projekcije, sudionici su imali priliku prokomentirati temu svakog pojedinog uratka. Mladi su tako s publikom, organizatorima i predstavnicima gradskih vlasti pokušali dati odgovore na lokalne izazove usmjerene ciljevima održivog razvoja.

Multimedijalni festival održivosti nastavlja se i večeras, a  otvoren je i  za širu javnost.

Tako, od 18 sati, u prostorima ogulinskog Kluba za mlade, zainteresirani građani mogu pogledati projekciju ovih multimedijalnih radova.

Inače, Festival je organiziran u sklopu projekta “Održivost zajednice u očima mladih”, kojeg udruga Trećeprostor provodi u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Ogulin. Projekt se provodi uz sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.