Aktualno OG sada Ogulin

U Gradskoj knjižnici održana Glumačka radionica za učenike OTŠ-a

U maloj dvorani ogulinske Gradske knjižnice i čitaonice, održana je Glumačka radionica za učenike 2. b razreda Obrtničke i tehničke škole Ogulin, na čelu s profesoricom Majom Mamulom Salijević i knjižničarkom Ivom Brajdić. Radionica je održana u sklopu Programa za novu publiku, kojeg provodi Kazalište Hotel Bulić, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Radionicu su održali poznata glumica i redateljica Senka Bulić i glumac Marinko Leš. Učenicima su kroz praktični dio približili nastanak kazališne predstave u kojoj glavnu ulogu dobivaju sami učenici.

Postavši na taj način aktivnim sudionicima umjetničkog programa, razumijevanjem odnosa tijekom izvedbe te različitih glumačkih stanja, učenici su se uvjerili u kompleksnost samog glumačkog poziva u kojem su se  izvrsno snašli.

“Nadamo se da će im ova radionica pomoći u realizaciji nadolazeće kazališne predstave, koju pripremaju u svojoj školi, i možda ih potaknuti da se jednog dana odvaže zaploviti u glumačke vode.” – poručili su iz Gradske knjižnice i čitaonice. (foto: GKiČ Ogulin)