Aktualno OG sada Ogulin

Održani “Dani poduzetništva i obrtništva Karlovačke županije u Ogulinu“

U organizaciji ogulinske Udruge žena, u konferencijskoj dvorani ogulinskog Pučkog otvorenog učilišta, održani su „Dani poduzetništva i obrtništva Karlovačke županije u Ogulinu“.

Riječi dobrodošlice okupljenima je uputila, uime Udruge žena Ogulin, Mihaela Stipetić. Prema njenim riječima, cilj ovog događanja bio je upoznati zainteresirane poduzetnike s mogućnostima financiranja/sufinanciranja njihovog poslovanja javnim sredstvima Karlovačke županije i Grada Ogulina, te kroz EU fondove. Ovakvim pristupom namjera ogulinske Udruge žena bila je povezati i osnažiti naše poduzetnike, a posebno žene poduzetnice. Radionice su bile namijenjene i osobama koje tek žele pokrenuti vlastite obrte ili poduzeća.

Stručne edukacije raznovrsnih tematika, među ostalima, vodili su zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja, viša predavačica Veleučilišta u Karlovcu Andreja Primužak, voditelj LAG-a Vallis Colapis Milan Medić, te ravnateljica ogulinskog Pučkog otvorenog učilišta Blanka Poljak Franjković. Kroz radionice, okupljeni su imali priliku doznati nešto više o mogućnostima financiranja poduzetničkih pothvata, te o razvoju i potpori malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Ogulina. Govora je bilo i o važnosti cjeloživotnog učenja i obrazovanja za poduzetništvo, ali i o mjerama aktivnog zapošljavanja.

Sve radionice su snimane, pa ćete ih uskoro moći pronaći i pogledati na Youtube kanalu i Facebook stranici ogulinske Udruge žena.

Održavanje “Dana poduzetništva i obrtništva Karlovačke županije u Ogulinu“ je sufinancirano sredstvima Karlovačke županije.