Aktualno OG sada Ogulin

Ogulincima se predstavila književnica Olja Savičević Ivančević

U sklopu ciklusa Poniranja, Ogulincima se sinoć u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, predstavila književnica Olja Savičević Ivančević. Gostovanje književnice organizirali su članovi ogulinskog Ogranka Matice hrvatske, u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom.

Olja Savičević Ivančević je poznata spisateljica i pjesnikinja. Osim proze i poezije, piše književne kolumne, slikovnice, dramske tekstove za djecu i mlade, a vodi i radionice kreativnog pisanja. Knjige ove autorice su prevedene na jedanaest svjetskih jezika, objavljene u trinaest zemalja u Europi te u SAD-u. Pojedinačne pjesme i priče prevedene su i objavljene na tridesetak jezika.

Riječi dobrodošlice okupljenoj publici uputio je predsjednik ogulinskog Ogranka Matice hrvatske Hrvoje Magdić. Tijekom predstavljanja, gošća je publiku upoznala sa svojim književnim stvaralaštvom. Inače, gostovanje ove književnice izazvalo je popriličan interes publike. Tražila se tako u dvorani stolica više, što je razveselilo gošću.

Kroz razgovor s moderatoricom, knjižničarkom Dorotejom Palijan, Olja Savičević Ivančević podijelila je svoje viđenje mnogih aktualnih i zanimljivih tema – od pogleda na današnji užurban način života, roditeljstvo, konzumerizam, do poimanja slobode.

Osim što je otkrila kako je počela pisati i kako je zavoljela knjigu, književnica je predstavila i svoj posljednji roman “Ljeta s Marijom”, objavljen u rujnu ove godine. Roman je posveta i snažan krik žena, sustavno prešućivanih i zanemarivanih.

Nakon službenog dijela predstavljanja i publika je imala priliku književnici postavljati pitanja, te kupiti neke od naslova ove popularne i nagrađivane književnice.