Aktualno OG sada Ogulin

Radionica izrade masnice, pod motom “Masnica za večeru”

Udruga žena Ogulin počinje s provođenjem radionica izrade masnice.

Prva radionica održati će se sutra,  27.11.2022.od 15-18 sati u prostorijama KUD- SV.Juraj Zagorje, pokraj Nogometnog igrališta, a druga u srijedu 30.11.u isto vrijeme također u prostorijama Kud-a Zagorje.
Radionice će voditi članice UŽO u sklopu projekta koji se provodi u suradnji sa Zavičajnim klubom Marinbrod.To je mjesto pokraj Ģline na potresom pogođenom području, gdje će članice Udruge žena također održati radionicu, a cilj je upotreba jednostavnih ali kaloričnih autohtonih jela između ostalog i u kriznim situacijama kao što su potresi, poplave i ostale elementarne nepogode.
Što se tiče Ogulina radionice će biti održane pod motom “Masnica za večeru”. Cilj je što veći broj zainteresiranih žena(ali i muškaraca) naučiti izradu masnice, ali i samog dizanog tijesta kao osnove za brojne slane i slatke delicije. Dolazi nam Božić u kojem veliku ulogu na blagdanskom stolu imaju i razne slastice od dizanog tijesta, tako da će na radionicama biti moguće naučiti i razne varijacije dizanog tijesta i time imati višestruku korist od radionice.
Na radionicu je potrebno donesti protvan, pregaču, valjak za tijesto tj. mlinčanicu, veću plastičnu posudu za miješenje tijesta i kuhinjsku krpu. Nakon završetka radionice masnice se odnose svojim kućama i peku obitelji i prijateljima za večeru.
Očekuje vas ugodno druženje uz kavu, likere i sokove  domaćica. Sudjelovanje je besplatno, broj nije ograničen, ali je potrebno najaviti dolazak na brojeve telefona 098 210 437, ili 099 776 6892.
Članice Udruge žena Ogulin žele vam ugodan vikend!