Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Benzinom zalio pa zapalio stubište u centru Zagreba: Jedan je stan izgorio, u njemu pronađena ženska osoba

Vatrogasci su stavili pod kontrolu požar u stanu na 1. katu i to nakon što su u stan provalili

Stanari Mesničke 6 u Zagrebu jutros su pred zoru imali buđenje kao iz horor filma. Nepoznata osoba ili, pak, više njih je iz neutvrđenog razloga benzinom zalila pa zapalila ulaze u tri stana te dio stubišta na drugom katu, a izgorio je i jedan stan.

U 4 sata i 13 minuta užarili su se telefoni zagrebačkih vatrogasaca da je stubište preplavio dim. Samo šest minuta kasnije zagrebački vatrogasci su pristigli na poprište intervencije te su zatekli više opožarenih lokacija. Do njihova dolaska stanar u prizemlju zgrade već se borio s vatrom te ju gasio aparatom za početno gašenje prahom, kao i zone ispred stana na 1. katu, na stubištu prema 2. katu i pred još jednim stanom.

Vatrogasci su mlazom iz položenog navalnog vozila stavili pod kontrolu požar u stanu na 1. katu i to nakon što su u stan provalili i u njemu na krevetu pronašli žensku osobu. Pružili su joj prvu pomoć davanjem kisika te su je iznijeli i predali u ruke djelatnicima Hitne pomoći.

Nakon što joj se pruži pomoć i utvrdi njezino zdravstveno stanje, policija će obaviti razgovor s njom kako bi se utvrdile sve okolnosti tragedije koja je mogla biti puno veća. (H.K.Jakubin, jutarnji.hr)