Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Malenica: DORH je naručio vještačenje za Agrokor, sud odlučuje je li zakonito

Ministar pravosuđa Ivan Malenica poručio je u ponedjeljak kako je DORH od poljske tvrtke naručio 11 milijuna kuna vrijedno vještačenje za bivši koncern Agrokor, a na predmetnom je sudu odluka je li vještačenje zakonito ili nezakonito, opravdano ili neopravdano te je li opravdan i trošak.

– Sud u konkretnom predmetu utvrđuje i odlučuje je li vještačenje zakonito ili nezakonito, opravdano ili neopravdano, je li trošak opravdan. Tako da u ovom trenutku mi imamo špekulacije u javnosti o tome, a zapravo je sud taj koji treba dati konačnu odluku o tom vještačenju, izjavio je Malenica uoči završne konferencije projekta “Upravljanje zemljišnim knjigama”.

Novinare je, naime, zanimalo smatra li spornim što je na nalog DORH-a iz državnog proračuna 11 milijuna kuna isplaćeno poljskoj tvrtki KPMG za izradu knjigovodstvenog i revizorskog vještačenja u tadašnjem Agrokoru.

Malenica je odgovorio kako je to prije svega pitanje za DORH kao stranci u postupku, koja je zapravo i tražila vještačenje, dok Ministarstvo pravosuđa i uprave nije sudjelovalo u tom postupku, već je na traženje DORH-a osiguralo sredstva. Više na hrt.hr