Aktualno OG sada Ogulin

Vrlo uspješna radionica izrade ogulinske masnice

U nedjelju 27.11.2022. Udruga žena Ogulin održala je, u sklopu projekta “Baština nakon potresa”, radionicu pripreme ogulinske  masnice. Projekt Udruga provodi zajedno s Udrugom rada, učenja i aktivnog građanstva URA iz Zagreba, pa su u radionici sudjelovale  i voditeljica projekta Daniela Šelebaj, predsjednica udruge Suzana Purišić, dvije volonterke, te predstavnici Zavičajnog kluba Marinbrod i NK Slavetić.

Radionici su se pridružile i četiri žene iz Ukrajine, koje su zajedno s obiteljima privremeno smještene u Ribarićima.
Sudjelovalo  je dvadesetak polaznica polaznica od kojih je najmlađa bila Tanja Miletić (11) koja je s mamom i do sada bila aktivna u raznim aktivnostima očuvanja kulturne baštine, a sada je prvi put to radila samostalno i to vrlo uspješno.

U veseloj i opuštenoj atmosferi, priprema masnice je brzo napredovala i stolovi se napunili masnicama pripremljenim za pečenje, taman za večeru s obitelji i prijateljima.
Radionicu su posjetili  gradonačelnik Dalibor Domitrović i ravnateljica PUO Blanka Poljak Franjković, koji su pozdravili sudionice, te iskazali svoju podršku ovoj i sličnim aktivnostima očuvanja baštine.
Slijedeća radionica održati će se u srijedu 30.11.2022. od 17.00- 20.00 u Domu Zagorje.