Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Stiže prava zima: Susnježica i snijeg već zahvatili dio zemlje

Samo dan uoči klimatološkog početka zime, dojam je baš zimski, barem u dijelu unutrašnjosti. Slaba susnježica pada jutros u Bednji u Varaždinskoj županiji, snijeg pada u Otočcu u Lici, ali i na Sljemenu, a ima i slabe kiše, lokalno u unutrašnjosti. Duž obale je većinom suho, no puše umjerena do jaka bura, olujne je jakosti na udare pod Velebitom. U nastavku dana bit će isto vjetrovito duž Jadrana, gdje će se zadržavati uglavnom suho i dijelom sunčano. Na kopnu tmurno, uz slabu kišu, ali i susnježicu i snijeg.

Četvrtak sličan, slabe oborine će biti uglavnom u unutrašnjosti, češće središnjoj i zapadnoj, gdje će padati kiša, ali može biti prolazno i susnježice, u najzapadnijim predjelima i snijega. Snijeg je ipak izgledniji u Gorskom kotaru i Lici. Duž obale će biti rijetka oborina, ali može prolazno biti slabe kiše. Bura će se nastaviti.

U noći na petak i petak ujutro u većini predjela unutrašnjosti treba računati na kišu, na krajnjem zapadu prolazno i susnježicu i snijeg. Snijeg je izgledniji u gorskim predjelima. Na moru tijekom petka tek lokalno kiša, uz okretanje vjetra na jugo, ali prema večeri i u noći na subotu intenziviranje i to najprije na sjevernom Jadranu.

Vikend na moru donosi lokalno izraženije pljuskova praćene grmljavinom. Lokalno su moguće nevere. (T. Blažević, N1)