Aktualno Kolumne Kruloteka

Krule – “ne pamte ni najstariji”

Ja ne znam da se čoek može tako iznervirati u 4 i 30 u jutro. Diga sam se pišat na wc i normalno, sjeo sam dok pišam reko da vidim što ima od vijesti na mobitelu… jer zdravo je čitati vijesti u 4i30 dok sjediš i pišaš, da me jeblo sjedenje i pišanje… i klik vamo, klik tamo, dođem do nekvog članka o poplavama… pa poplava u Rijeci, pa poplava u Novom Vinodolskom… i onda u članku piše “To ne pamte ni najstariji!”
Kad god ide neki TV prilog o poplavama, eto ih, traže najstarijeg u selu kako bi dokazali da se ni on ne sjeća takve katastrofe. U 99,99 % slučajeva, nađu ga oslonjenog na željeznoj ogradi, pazi da mu što ne promakne. Nakon kraćeg uvoda, novinari ga pitaju:

  • I… jel se vi sjećate ovakve poplave?
    a on ka iz topa odgovara:
  • Ja otkad sam živ, takve poplave nije bilo!!!
    Nema veze što ga je kao 23ogodišnjaka poplava odnijela kroz 4 sela gdje su ga našli golog jer ga je u prvom selu poplava bacila na trafostanicu, čiji je strujni udar podero svu robu s njega. Poslije poplave se 7 dana grčio u krevetu od bolova u trbuhu, otišao na rendgen abdomena, našli mu soma u debelom crijevu, ovaj mu se za vrijeme poplave ušuljao u guzicu, mislio da je rupa u muljevitom dnu. Ono čega se on sjeća, sjeća se čovjeka u bijeloj haljini, duže kose, raširenih ruku, s rupama na dlanovima…. eto tog se čovjeka sjeća, ali onako kao kroz maglu jer je to sjećanje prekinuo doktor sa hitne gdje se je probudio.Toliko se vode nagutao da je poslije poplave 4 godine radio kao minivoš u lokalnoj autopraoni.
  • A potres, pamtite li Mile ovakav potres?
  • U svojih 84 godine ne pamtim ovaki potres!
    … inače jedini čovjek u povijesti medicine koji je uspješno vratio svoje oči, podigavši ih s poda nakon udarca betonske grede u zatiljak.