Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Splitska policija još traga za mladićem koji je automobilom udario policajca

U Splitu i okolici još traje velika policijska potraga za Ivanom Božićem, mladićem iz Solina za kojeg se sumnja da je prošle noći automobilom udario mladoga prometnog policajca i pobjegao. Otac Ivana Božića oglasio se preko društvenih mreža i pozvao sina da se preda.Podsjetimo, policajac koji je pokušao zaustaviti vozilo koje je, krivudajući, išlo u njegovu smjeru, teško je ozlijeđen. Policija na različitim lokacijama u Splitu, Solinu i Omišu zaustavlja osobna i teretna te vozila javnog prijevoza.

Prema posljednjim neslužbenim informacijama, potraga se širi na Šibensko-kninsku županiju.

Iz policije su zamolili građane da ne prilaze muškarcu s fotografije ako ga uoče, nego da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.

Nalet automobilom na 20-godišnjeg splitskog policajca ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, izjavio je jučer ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić kazao je jučer za HTV kako napadi na policiju nisu neuobičajeni, do desetak napada tijekom godine zabilježi se na području PU splitsko-dalmatinske.

– Za sve bi bilo bolje da takvih napada nema, pa i na policiju. Ovakvi ekscesi pokazuju da se ne smijemo uspavati, nego svi moramo raditi i poslati poruku na koji način želimo živjeti u ovom gradu i županiji. Ovo je kvalificirano kao pokušaj ubojstva, te je u tom kontekstu organizirano kriminalističko istraživanje i na takav način surađujemo s Županijskim državnim odvjetništvom i provodimo sve radnje koje su propisane u kaznenom postupku, zaključio je. (hrthttps://vijesti.hrt.hr/hrvatska/splitska-policija-jos-traga-za-mladicem-koji-je-automobilom-udario-policajca-10474368)