Aktualno Magazin Zabava

‘Mama kupi mi omekšivač‘: Dječak iz Beletinca ima ih već 34, a dva nova dobit će za Božić. Zna sve nazive i mirise

Neostvarena želja mu nisu igrače ili autići, već crveni Lenor kojeg nikako ne uspijevaju pronaći u ponudi

Valentina Kefelja iz Beletinca pored Varaždina božićni poklon za svog sina Liama kupit će na odjelu za pranje odjeće. Dvije i pol godine star Liam trenutno posjeduje 34 omekšivača, a najveća želja mu je upotpuniti kolekciju crvenim Lenorom koji još nisu pronašli. Maleni zaljubljenik u omekšivače točno zna nazive svakog od njih, pjeva im Sretan rođendan, vodi ih na izlete i spava s njima.
Liam sa svojim šestogodišnjim bratom Janom gotovo svaki vikend ide kod bake i djeda, a jednom prilikom mu je bilo toliko lijepo da nije htio ići kući. Mama Valentina morala je podmititi sina, a u nedostatku nečeg zabavnijeg, iz vrećice je izvukla omekšivač i tako se sasvim slučajno prije pet mjeseci rodila ljubav.

  • Djeca skoro svaki vikend idu kod mojih ili muževih roditelja, kad sam došla po njih Liam se rasplakao i nije htio ići kući. Taman prije dolaska sam obavila kupnju i da zabavim dijete i konačno krenem kući, izvukla sam omekšivač u obliku perlica koji sam mu dala da šuška s njim, rekla je 29-godišnja majka.
    Nakon susreta s prvim perlicama, u trgovini je pronašao i drugi miris, a uskoro je počeo primjećivati i tekuće omekšivače koji su stajali pored perilice rublja. Trenutno njegovu kolekciju krase 34 omekšivača, a Valentina mu je pripremila i četiri nova koja će dobiti za Svetog Nikolu i Božić.
    Liam omekšivače koristi za igru, a čak su mu i odgojiteljice u vrtić donijele prazne boce omekšivača jer znaju da ga fasciniraju.
  • Ponekad ih posloži uza zid i pjeva im Sretan rođendan omekšivači. Kad je vrijeme za spavanje, sve ih polegne i pokrije, neki su čak i spavali s nama u krevetu, ali smo to ograničili na jednu ili dvije manje ambalaže da nas ne žulja. Neki su sjedili s nama za stolom dok smo ručali, išli su na more i izlete, na proslave rođendana, rekla je majka kroz smijeh. (Iva Pahlić, foto privat album, cijeli članak na  jutarnji.hr)