Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Izraelsko zrakoplovstvo napalo Pojas Gaze nakon pada projektila

Izraelsko ratno zrakoplovstvo pogodilo je nekoliko meta u Pojasu Gaze, nakon što je nekoliko sati ranije ispaljena raketa na izraelsko pogranično područje, objavila je izraelska vojska.

Pogođeni su “ključna lokacija za proizvodnju raketa”, kojom upravlja palestinska organizacija Hamas, koja vlada Pojasom Gaze, i Hamasov tunel na južnom dijelu obalnog pojasa, poručila je izraelska vojska.

Do napada je došlo nakon što su palestinski militanti u Pojasu Gaze ispalili projektil prema izraelskom pograničnom području u subotu navečer, prvi put u proteklih mjesec dana. Izraelska vojska je rekla da proturaketna obrana nije bila aktivirana i da nije bilo izvješća o stradalima ili oštećenoj imovini. Prvotno je bilo nejasno tko je odgovoran za napad.

Nekoliko projektila je lansirano prema Izraelu iz Pojasa Gaze početkom studenog. Dvoje članova militantske palestinske organizacije Islamski džihad su u četvrtak navečer ubijeni u izraelskoj vojnoj operaciji u Zapadnoj obali. Islamski džihad je osobito aktivan u Pojasu Gaze i često odande vodi raketne napade. (Hina/HRT/R.S.)