Aktualno Sport

Petković u napadu, uskoro kreće spektakl!

Od 16 sati hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Japana dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

  • Mogla bi biti slična utakmica kao protiv Maroka, ali moramo imati više igrača u šesnaestercu, imati više šuteva na gol. Važno je strpljenje, treba paziti da nas ne iznenade iz neke kontre, istaknuo je stručni komentator Nenad Bjelica.
  • Inizistiraju na igri bez lopte, najveći aduti su im tranzicija. Imaju radnu etiku, ali moramo biti strpljivi i kontrolirati igru. Ne smijemo puno griješiti, po izbuljenoj lopti moramo ući u kvalitetan reposjed. U fazi kada ulaze u presing, treba imati ideju izaći iz presinga. Trebamo preskakati igru, s obzirom da je Petković “target man” koji može zadržati loptu, istaknuo je pak Joško Jeličić.

Ivica Olić, pomoćni trener u reprezentaciji, komentirao je naš sastav za Japan.

  • Evo mu prilike da osjeti Svjetsko prvenstvo. Imamo nekoliko promjena, na neke smo se odlučili iz taktičkih razloga. Nadam se da će svi koji će igrati, odigrati dobru utakmicu i da će Hrvatska ići dalje,

Danas će debitirati Borna Barišić.

  • Stvarno sam na ovo čekao cijeli život, ali spreman sam za ovo. Japanci su neugodni, veliki trkači, dobili su Njemačku i Španjolsku, ulazimo s razmišljanjem da ćemo pobijediti. Oni jesu tehnički moćni, no vjerujemo u uspjeh danas. (HRT.hr)