Aktualno OG sada Ogulin

Završeni su radovi na rekonstrukciji zgrade pored stadiona NK Ogulin

Završeni su radovi na rekonstrukciji i prenamjeni poslovne građevine pored stadiona NK Ogulin, tzv. zgrade „Miki“, koja je prenamijenjena u zgradu za djecu s teškoćama u razvoju. U objektu će se pružati usluge stručne pomoći i poludnevnog boravka za djecu u dobi od 6 do 18 godina. Točan naziv projekta je „Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina“.

U objektu će se s korisnicima provoditi individualne i grupne aktivnosti. U okviru projekta uređene su učionica, kuhinjski praktikum, prostorija za igru, soba za senzornu integraciju, snoezelen soba, prostorija za spremište didaktičkog materijala, prostorije za rad i boravak osoblja, kuhinja, sanitarni čvorovi, spremišta, ostave, kotlovnica i ostali popratni prostori. Djeci s teškoćama u razvoju omogućiti će se stručne usluge logopeda, defektologa, psihologa, te ostalih struka ključnih za njihov zdravstveni odgoj i društvenu inkluziju.

Za navedeni objekt je 14.11.2022. godine ishodovana Uporabna dozvola.

Građevinske radove, koji su koštali 5.071.476,45 kn s PDV-om, izvodila je tvrtka Kolos iz Duga Rese, a objekt je opremila tvrtka Škrinjica iz Zagreba. Objekt je opremljen raznom specijalističkom opremom, namještajem, didaktičkom i elektroničkom opremom, opremom za kuhinju i drugom opremom koja je koštala nešto preko 2 milijuna kuna (točnije  2.086.272,96 kn) s PDV-om. U okviru projekta osigurano je i specijalno prilagođeno kombi vozilo s rampom za invalidska kolica i prilagođenim interijerom za ukupno 8 putnika i vozača vrijedno 375 tisuća kuna (točno 374.998,00 kuna). Ukupna vrijednost projekta s ostalim troškovima kao što su projektiranje, vođenje projekta, promocija i drugi, iznosi  10.914.637,85 kuna.

Projekt je u potpunosti, u 100%-tnom udjelu, financiran bespovratnim sredstvima iz EU fondova. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, a partner na projektu je Grad Ogulin.

U najavi je natječaj za financiranje provedbe aktivnosti, koje će se također u 100%-tnom iznosu biti financirane sredstvima Europske unije. Ovisno tko će biti prihvatljivi prijavitelj namjera je Grada Ogulina prijaviti se na natječaj i kroz njega osigurati sredstva za zapošljavanje stručnog i pomoćnog osoblja nakon čega bi objekt bio stavljen u funkciju.

S obzirom da je zgrada u potpunosti rekonstruirana, iskoristili smo priliku i, u pratnji zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje, otišli u obilazak novouređenih prostora. Tom prigodom Daniel Vukelja nam je rekao: