Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Božinović: Policija zna iz koje su zemlje poruke upućene

Diljem zemlje jutros su zaprimljene anonimne dojave o eksplozivnim napravama u zgradama pravosudnih tijela, ali i nekim trgovačkim centrima. Pregledima niza pirotehničarskih ekipa vrlo je brzo utvrđeno da su sve dojave bile – lažne. Prva prijetnja poslana je Vrhovnom sudu putem elektroničke pošte, čiji je predsjednik rekao da je dojava zaprimljena tijekom sastanka s delegacijom ukrajinskog vrhovnog suda te kako mu se čini da je to povezano.

  • Ne treba nam smrt. Cilj – uništavanje zgrada. Molim te, nemoj ignorirati naša upozorenja, stoji u poruci koju potpisuje Resistance.

Iz Vlade su rekli da nisu dobili nikakvu dojavu o bombi.

  • Utvrđeno je da server s kojeg su poslane lažne dojave nije u Republici Hrvatskoj i policija zna iz koje su zemlje poruke upućene, odnosno gdje je taj server smješten. Ovo nije nešto što smo trebali ili mogli isključiti s obzirom na činjenicu da se u Europi vodi rat, s obzirom na činjenicu da uz taj rat idu i razne druge aktivnosti, pa u ovom slučaju ne možemo isključiti ni hibridno djelovanje. Najvažnije je to da hrvatski građani ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi, rekao je Božinović. (HRT/Hina)