Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin je od sutra domaćin Ornitološkog prvenstva Hrvatske

Od sutra, 7. prosinca, pa sve do nedjelje, 11. prosinca, Ogulin će biti domaćin Ornitološkog prvenstva Hrvatske. Izložba će biti postavljena u ogulinskoj Teniskoj dvorani.

Od predsjednika ogulinske udruge Krstokljun, Damira Jurkovića, doznajemo da su trenutno u tijeku završne pripreme, a odaziv izlagača je nadmašio sva očekivanja organizatora. Posjetitelji će tako tijekom narednih dana imati priliku vidjeti čak 1742 ptice, a izlagači stižu iz raznih dijelova Hrvatske, od Dubrovnika do Osijeka.

Iako su mu pune ruke posla, Damir Jurković ne skriva zadovoljstvo zbog činjenice da se ova velika manifestacija u našem gradu odvija po prvi put. Pozvao je sve sugrađane da narednih dana dođu u Tenisku dvoranu i pogledaju izložbu. Kako kaže, prilika je to sugrađanima da pobliže upoznaju njihov hobi i ljubav iz prve ruke.

Prema najavljenom rasporedu prvenstva, sutra će biti prijem ptica, a idući dan njihovo ocjenjivanje.

Izložba će za sve posjetitelje biti otvorena od 9. do 10. prosinca, u vremenu od 8 do 20 sati, te u nedjelju, 11. prosinca, do 14 sati. Svečano otvorenje bit će upriličeno u petak, 9. prosinca u 10 sati.