Aktualno OG sada Ogulin

Grad Ogulin dobio svoj prvi proračun izražen u eurima

U nastavku 9. sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina uslijedila je rasprava o prijedlogu Proračuna za narednu godinu, s projekcijama za 2024. i 2025. godinu.

Prijedlog prvog gradskog proračuna izraženog u eurima vijećnicima su prezentirali pročelnica za financije Grada Ogulina Dinka Stipetić i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Proračun za narednu godinu iznosi 13.365.000,00 eura, što bi u kunama iznosilo 100.698.592,50. Između ostalog, gradonačelnik Domitrović je naglasio kako je, u ovom temeljnom političkom dokumentu, naglasak i dalje stavljen na razvojne projekte, te kapitalne investicije, što bi u konačnici građanima trebalo osigurati zaposlenje i bolji život.

Na prijedlog proračuna dostavljeni su amandmani HDZ-a, ali izvan zakonskog roka, pa je u raspravi  Anđelka Salopek (HDZ) predložila smanjenje cijene vrtića i osiguranje novca za produženi boravak  u školi. Gradonačelnik Dalibor Domitrović poručio je da su njihovi prijedlozi izrađeni aljkavo i šlampavo, objasnivši da je produženi boravak nadstandard  i mnogi bi roditelji doveli i ostavili djecu da drugi o njima brinu, jer je besplatno, a grad bi to trebao financirati. Zanimljivo je i to da je  u te svrhe HDZ  predložio  skidanje novca Radio Ogulinu. Šlamperajem je nazvao i HDZ-ov prijedlog o smanjenju cijene vrtića, a nakon kraće rasprave prijedlog Proračuna za narednu godinu je prihvaćen sa 9 glasova za i 4 protiv.