Aktualno OG sada Ogulin

Ogulincima se sinoć predstavio pisac Tomislav Šovagović

U sklopu Ciklusa “Poniranja”, ljubiteljima književnog stvralaštva sinoć se u Gradskoj knjižnici i čitaonici, na vrlo zanimljiv način, predstavio Tomislav Šovagović. Tomislav Šovagović je autor nekoliko knjiga, a njegov prvijenac je zbirka priča „Rudnik čvaraka“, nagrađena je nagradom „Ivan i Josip Kozarac“ za knjigu godine 2012. u Vinkovcima. Objavio je, između ostalog, i zbirke priča „Cesta knezova bribirskih“, „Ispod skala“, „Spremište Trešnjevka“, “Rudnik čvaraka 2”, te roman „Mangan“. Dobitnik je tridesetak nagrada za poeziju, prozu i novinarstvo.

Kroz razgovor s moderatoricom Žanom Kirasić, Toimislav Šovagović je okupljene upoznao sa svojim stvaralaštvom. Progovorio je i o brojnim drugim aktualnim temama, te crticama iz obiteljskog života. Rođak je svima dobro znanog Fabijana Šovagovića, pa se tijekom večeri u nekoliko navrata prisjetio i crtica iz života poznatog hrvatskog glumca, ali i iz života svoje obitelji.

Gost je publici otkrio zašto je novinarski posao u jednom trenutku zamjenio spisateljskim, govorio je o knjigama koje izdao, nagradama koje je za njih primio, ali i planovima za budućnost.

Podsjećamo, ciklus “Poniranja” zajedničkim snagama organiziraju Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu i Gradska knjižnica i čitaonica. Ovo je bilo posljednje ovogodišnje gostovanje u sklopu ciklusa, a nadamo se da će ovaj vrlo uspješan i projekt biti nastavljen i slijedeće godine.

Inače, posjetitelji su sinoć imali priliku kupiti i neka od izdanja ogulinskog Ogranka Matice hrvatske, po vrlo povoljnim cijenama.