Aktualno OG sada Ogulin

Tragom Facebook objave – skupine migranata noću šeću gradom, PU Karlovačka ne odgovara na upit

Jučer je jedna Facebook objava izazvala brojne reakcije i komentare Ogulinaca. Naime, naša je sugrađanka objavila video zapis, snimljen 30-40 minuta nakon ponoći, u kojem se vidi veći broj ljudi, po svemu sudeći migranata, koji se noću u grupi kreću ulicama grada Ogulina. Kako je taj video, kao i prethodni sa željezničkog kolodvora u Ogulinu, izazvao veliko zanimanje javnosti i prilično burne reakcije sugrađana, odlučili smo o tome poslati upit PU Karlovačkoj.

Pitali smo ih je li policija upoznata sa takvim događanjima, odnosno sa takvim grupama migranata? Nadalje,  zanimalo nas je imaju li te osobe svu dokumentaciju za kretanje u Hrvatskoj, tko im je te dokumente eventualno izdao i tko to kontrolira i nadzire?

Iako, prema nekim informacijama, te osobe imaju potrebne dokumente koji im omogućuju legalno kretanje po Hrvatskoj, s obzirom da se kreću noću, nameće se pomisao odnosno sumnja, da oni možda ipak nemaju nikakve dokumentacije i da se na neki način skrivaju.

U svakom slučaju, kretanje takvih većih grupa ljudi u noćnim satima ulicama grada izaziva nelagodu, nesigurnost i uznemirenost građana, pa je sasvim opravdano pitati što u vezi toga poduzima policija?

Upit PU Karlovačkoj smo poslali jučer , nešto iza podneva, a do danas nismo dobili nikakav odgovor, ili objašnjenje. Iako do sada na području Ogulina nije bilo nekih negativnih iskustava sa migrantima, ipak je sasvim razumljiva briga Ogulinaca, posebice roditelja čija se djeca u večernjim satima, nakon izlaska,  vraćaju svojim kućama. Zaslužuju barem odgovore na pitanja i koju riječ umirenja.