Aktualno Sport

Vatreni protiv najjače nogometne sile traže put u polufinale

UŽIVO OD 16 SATI Hrvatska – Brazil:

Hrvatska nogometna reprezentacija će danas od 16 sati tražiti prolazak u polufinale Svjetskog prvenstva protiv najtežeg mogućeg protivnika, jer s druge strane će biti peterostruki svjetski prvak Brazil.

Izabranici Zlatka Dalića su se u osmini finala, na sebi svojstven način kroz produžetke i penale, obračunali s Japanom. Pogodak Ivana Perišića i čak tri obranjena jedanaesterca Dominika Livakovića gurnula su nakon 120 minuta drame Vatrene među najboljih osam.
Zastrašujuće moćni Brazilci
S druge pak strane, Brazilci su svoj posao u osmini finala završili za nešto više od pola sata. Pomeli su Južnu Koreju u samo 36 minuta koliko im je bilo potrebno da povedu s čak 4:0. Konačnih 4:1 i nije pokazivao stvarni omjer snaga, jer je veći dio utakmice izgledalo kao da Brazil može zabiti kad poželi.

Ta demonstracija moći nije promakla ni Zlatku Daliću koji je svjesno ulogu favorita prebacio peterostrukom svjetskom prvaku.
‘Nije 50:50, ali nismo autsajderi’
‘Brazil je favorit, imaju samopouzdanje i sjajnu atmosferu, vrhunske igrače. Vratio se Neymar, ali vjerujem da im se možemo suprotstaviti. Ići u neko veliko nadigravanje s njima nije pametno, kao ni dati im puno prostora. Napravit ćemo analizu, šanse nisu baš 50-50, ali nije ni situacija da smo autsajderi’, izjavio je jutro poslije Japana Zlatko Dalić dodavši kako se svakako Hrvatska neće predati.

Kladionice ne vjeruju Hrvatskoj
“Imaju dobar vezni red, jako su iskusni. Imaju puno iskustva na europskom i svjetskom prvenstvu, što o moramo cijeniti. Što se tiče ritma, želimo brzo zabiti gol, kako bi nam kasnije bilo lakše”, kazao je pomoćnik izbornika Titea, Cleber Xavier.
Kladionice Hrvatskoj daju najmanje šanse od svih četvrtfinalista no za Vatrene to nikad nije bio problem, već samo dodatna motivacija. (danas.hr)