Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Jandroković: Sabor će izvanredno zasjedati u petak, 16. prosinca

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u ponedjeljak da će Sabor, na Vladin zahtjev, izvanredno zasjedati u petak, 16. prosinca.

– Prije sjednice dobio sam premijerov zahtjev za izvanrednom sjednicom, a tiče se izmjena zakona o poljoprivredi i o kreditnim institucijama te Prijedloga strategije digitalne Hrvatske do 2032. godine, rekao je Jandroković zastupnicima i predložio im, da radi ekonomičnosti, korigiraju plan rada za ovaj tjedan.

Sabor bi tako u utorak, uz četiri ranije najavljene točke, raspravio i izmjene Zakona o kreditnim institucijama, za srijedu se raspored ne bi mijenjao.

Umjesto ranije planiranog glasovanja, u četvrtak bi raspravio izmjene Zakona o poljoprivredi i Prijedlog strategije digitalne Hrvatske, te se eventualno izjasnio o amandmanima o kojima se ne stigne izjasniti u srijedu.

U petak bi imali izvanrednu sjednicu, prvo bi išli govori na slobodnu temu, nakon toga izjašnjavanje o amandmanima na tri nove točke, pa glasovanje, naveo je predsjednik Sabora.

– Držim da je tako racionalnije, nego za u četvrtak završimo redovan rad, pa u petak raspravljamo točke koje Vlada traži, a onda radili ili u subotu ili u ponedjeljak, kazao je.

Sabor zasjeda redovito dva puta godišnje: prvi put između 15. siječnja i 15. srpnja, a drugi put između 15. rujna i 15. prosinca. Izvan tih rokova Sabor, uz uvjete predviđene Ustavom RH i saborskim Poslovnikom, može održavati izvanredne sjednice.(hrt)