Aktualno OG sada Ogulin

Ivanina kuća bajke proslavila 9. rođendan

Rođendan Ivanine kuće bajke pada upravo na blagdan Sv. Lucije. Svoj rođendan, 9. po redu, djelatnice su proslavile u društvu svojih vršnjaka, učenika trećih razreda ogulinskih osnovnih škola, koji su sudjelovali u bajkovitim radionicama. Ravnateljici i zaposlenicama, rođendansku čestitku osobno su uputili gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja. Poželjeli su im puno uspjeha u daljnjem radu, uz želju da im naredna godina donese još bolje poslovne rezultate u narednoj godini.

Tijekom dana ulaz je bio besplatan za sve posjetitelje, a prezentirana je i potpuno nova radionica pod nazivom Bajkovita obiteljska radionica. Ona je sada dio bogate ponude radionica, koju nudi Ivanina kuća bajke za posjetitelje. Ima za cilj produbljivanje znanja o bajkama i Ivani Brlić-Mažuranić, te poticanje snalažljivosti i maštovitosti. Namijenjena je obiteljima, ali i manjim grupama do 15 osoba. Za uspješnu realizaciju radionice nije potrebno prethodno znanje o Ivani Brlić-Mažuranić i njezinim bajkama.

U sklopu rođendanskog slavlja, posjetiteljima je, između ostalog, bio ponuđen i obilazak ove gradske ustanove uz kostimirano pripovjedno vodstvo.