Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Most i Suverenisti neće glasovati za obuku ukrajinskih vojnika

Saborski klubovi Mosta i Hrvatskih suverenista opetovali su u četvrtak kako neće glasovati za odluku o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj u sklopu misije EUMAM, a za koju je potrebna dvotrećinska većina, odnosno 101 glas.

Klub Mosta će glasovati protiv toga da vojska druge zemlje, koja nije članica NATO saveza i EU, dolazi na obuku u Hrvatsku, najavio je Marin Miletić u saborskom govoru na slobodnu temu i dodao kako je Klub ponosan na to.

Mi se ne bojimo nikoga, ne skrivamo se iza igrača sjena, iza globalističkih struja, pandemijskih interesnih skupina, rekao je zastupnik uoči sutrašnjeg izjašnjavanja.

I Marijan Pavliček ponavlja da Suverenisti neće biti za odluku.

Mi štitimo interes hrvatskog naroda, oni će sutra glasovati (za odluku) će biti žetoni, pravi žetoni Andreja Plenkovića, izjavio je zastupnik i dodao da se takvi zastupnici igraju vatrom.

Ako u sljedećih godinu, dvije padne neka bomba, digne se netko u zrak, ode turistička sezona, vi ćete biti odgovorni, vi koji sutra budete ovo podržali, ocijenio je.

Smatra kako bi se odlukom o obuci ukrajinskih vojnika Hrvatska izložila dodatnim sigurnosnim rizicima, koji joj nisu potrebni.

Andrej Plenković je i danas ograđen, kao i Markov trg, štite ga policijske snage nakon pokušaja atentata jer se boji za vlastiti život i sigurnost, a ovdje, ovakvom odlukom želi sigurnost cijele nacije izložiti dodatnim rizicima, to nećemo dopustiti, rekao je. (Hina/HRT)