Aktualno OG sada Ogulin

Održana osnivačka skupština udruge “Klub za mlade Ogulin”

U Pučkom otvorenom učilištu održana je osnivačka skupština Udruge Klub za mlade Ogulin. Inicijativu za osnivanje ove udruge potakla je iz Kluba za mlade Ogulin, a radi se o projektu kojeg, od siječnja ove godine, provodi ogulinska Udruga žena. Projekt traje 12 mjeseci, a uz potpisivanje Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini te izrada prijedloga Gradskog programa za mlade Grada Ogulina, jedan od važnih ciljeva mu je i osnivanje Udruge mladih.

Nakon što su na početku osnivačke skupštine izabrana radna tijela, predstavljeni su područje te ciljevi rada Udruge „Klub za mlade Ogulin“. Cilj osnivanja je međusobno povezati mlado stanovništvo na području grada Ogulina, ali i sa ostalim mladim društvima koja djeluju na gradskoj, županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini. Cilj je i potaknuti mlade na sudjelovanje u različitim aktivnostima Udruge, te promicati volontersko djelovanje u zajednici. Novoosnovana udruga radit će, između ostalog, na unaprjeđenju kvalitete života mladih u svim aspektima njihovih života i djelovanja na području našeg grada, ali i šire.

Nakon donošenja odluke o osnivanju udruge „Kluba za mlade Ogulin“, nazočnima je predstavljen, a potom i usvojen statut. Potom je za predsjednicu Kluba izabrana Gabrijela Ivanjko, koja će ujedno obnašati i dužnost likvidatora. Dužnost zamjenice u 1. mandatu obnašat će Blanka Plivelić, a tajnica će biti Ana Salopek.

Osnivačkoj skupštini nazočili su: predsjednica i tajnica Udruge žena Ogulin, Astra Malbaša Pribanić i Mihaela Stipetić, tajnik udruge Krstokljun Damir Domitrović, SDP-ov gradski vijećnik Filip Šehović, ravnateljica ogulinskog Pučkog otvorenog učilišta Blanka Poljak Franjković, te zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja. Svi oni su članovima novoosnovane udruge poželjeli puno ustrajnosti i uspjeha u budućem radu, uz poruku da su im njihova vrata širom otvorena.

Inače, članom Kluba mogu postati sve mlade osobe od 18 do 30 godina, te maloljetne mlade osobe, od 14 do 18 godina starosti, uz pristanak roditelja. Članovi Kluba pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, a sve informacije mogu se dobiti putem e-maila: [email protected] .