Aktualno Sport

Naprijed, Vatreni! Hrvatska od 16 sati ide po novu medalju na SP-u

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u 16 sati na Svjetskom prvenstvu u Kataru ide po novu medalju. Naime, utakmica s Marokom odlučit će tko će osvojiti treće mjesto na SP-u. Hrvatskoj i Maroku ovo nije prvi susret na prvenstvu, prvu utakmicu odigrali su u prvom kolu skupine F, a završila je rezultatom 0:0.
Hrvatska i Maroko odigrali su 0:0 na otvaranju skupine F. Superračunalo tada je davalo 24.8 posto šansi Maroku za pobjedu. Sad taj postotak iznosi 30.9 posto. Hrvatska je i dalje u prednosti te njene šanse za osvajanje brončane medalje iznose 43.1 posto. Postotak da će utakmica završiti bez pobjednika je 26 posto.
Izbornik Zlatko Dalić na jučerašnjoj je pressici govorio o spremnosti igrača za današnju utakmicu.
“Ovo nam je sedma utakmica u manje od mjesec dana, izmorili smo se i potrošili. Imamo nekakvih problema oko ozljeda. Juranović, Brozović, Gvardiol… Vidjet ćemo što će se dogoditi tijekom dana. Moramo biti oprezni, želio bih da igrači budu pošteni prema svima i da svaki sitan problem prijave jer trebamo sto posto spremne. Svi bi htjeli igrati u zadnjoj utakmici, ali zaista ćemo morati dobro odvagati da se ne bi dogodile neke stvari da moramo brzo mijenjati”, rekao je Dalić.
Hrvatska će u utakmici za broncu igrati u prvoj garnituri dresova, onoj na kojima prevladava bijela boja. U njemu je odigrala sve utakmice do polufinala, odnosno susreta s Argentinom, jedinog koji je izgubila na prvenstvu u Kataru. (N1)