Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ruska državna televizija najavila važan Putinov govor idući tjedan

Ruski predsjednik Vladimir Putin održat će važan govor na sastanku ministarstva obrane idući tjedan, objavila je u nedjelju ruska državna televizija.
“Očekujemo važne izjave”, rekao je Pavel Sarubin, voditelj emisije “Moskva.Kremlj.Putin”, za televiziju WGTRK u nedjelju.

Po televiziji, Putin će predsjedati godišnjim proširenim sastankom ministarstva obrane. Točan datum sastanka nije poznat.

Putina se u ponedjeljak očekuje u Minsku radi sastanka s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Na sastanku vlade prošli tjedan Putin je zatražio prilagodbu planova za naoružavanje.

Smatra se mogućim da će nastaviti usmjeravati gospodarstvo prema ratnoj ekonomiji jer ruske postrojbe u Ukrajini imaju problema s opskrbom.

Zbog problema na bojištu, Putin zadnjih tjedana općenito izbjegava to pitanje, a otkazao je i tradicionalnu godišnju konferenciju za novinare prije Božića.

Kremlj je u subotu priopćio da je Putin zatražio prijedloge od zapovjednika svojih oružanih snaga o tome kako misle da bi se trebala odvijati ruska vojna kampanja u Ukrajini tijekom posjeta stožeru operacije.

Putin je cijeli petak proveo u sjedištu operativne skupine, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov za novinsku agenciju Interfax.

U subotu je ministarstvo obrane priopćilo da je ministar Sergej Šojgu razgovarao s vojnicima na “prvoj crti” i na “zapovjednom položaju”. Međutim, nije jasno kada se dogodio taj posjet niti je li Šojgu bio u Ukrajini. Kratki video objavljen uz priopćenje prikazuje Šojgua u vojnom helikopteru te nekoliko snimki iz zraka. (Hina, N1)