Aktualno OG sada Ogulin

Nakon pune 4 godine izašao 56. broj lista ZOV

Nakon pune 4 godine stanke, svjetlo dana ugledao je list Župe sv. Križa ZOV, i to njegovo 56. izdanje. Svečana promocija njegovog novog izdanja upriličena je u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, a vodili su je prof. Zvonko Ranogajec i Đurđica Salamon Pađen. Promocija lista izazvala je prilično zanimanje župljana i naših sugrađana, a među okupljenima je bio i ogulinski župnik Nikola Prša, koji je ujedno glavni i odgovorni urednik lista.

Uvodno se prof. Ranogajec osvrnuo na kratku kronologiju izdavanja lista, kao i ljudi koji su u tome dali svoj doprinos, od njegovog prvog broja do danas. 56. izdanje ZOV-a izdano je u nakladi od 1000 primjeraka, a donosi najvažniji presjek događanja u Župi sv. Križa i gradu Ogulinu tijekom ove godine.

Grafička urednica ZOV-a Đurđica Salamon Pađen je nazočne, uz pomoć autora pojedinih rubrika, upoznala s detaljima koje ovaj broj lista donosi. U njemu se između ostalog nalaze rubrike Obiteljski kutak, Mozaik, Mladi za mlade, itd.

Članovi uredničkog vijeća ZOV-a su: Zvonko Ranogajec, Inka Salopek, Renata Špehar – Vojvodić, Nevenka Mihalić i Biserka Magdić.

Ovom prigodom župnik Nikola Prša se zahvalio svima onima koji su, na bilo koji način, dali svoj doprinos u pripremi i izdavanju lista Župe sv. Križa. Svečani ton promociji lista dali su i članovi zbora Crux, Župe sv. Križa, izvođenjem nekoliko prigodnih skladbi. Inače, list se po cijeni od 15 kuna, odnosno 2 eura može kupiti u crkvi, nakon mise.