Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Raspudić kritizirao Plenkovića zbog obnove: Napokon je i car vidio da je gol

Saborski zastupnik Mosta, Nino Raspudić, gostovao je u Studiju uživo N1 televizije u kojem je govorio o političkoj 2022. godinu i dao pogled u političku 2023. godinu.Raspudić je komentirao vladin paket pomoći socijalno ugroženima. “Na prvu bih rekao časte kao da će izbori”, kaže saborski zastupnik koji ističe kako se višak stvorio zbog inflacije te kako ovakvi paketi nisu loši tijekom inflatornog udara kojeg će svi uskoro osjetiti.“Zanimljivo je kako je prije tri tjedna Vlada odbila amandman da se ljudima koji žive na Banovini u kontejnerima daje 200 eura mjesečno dok su u takvom smještaju”, kaže Raspudić i podjseća kako je gradonačelnica Petrinje tada rekla kako tim ljudima ništa ne nedostaje.

“Ovo su kratkoročne, vatrogasne mjere”, smatra saborski zastupnik i upozorava kako nas čeka jako teška godina. “Moguće je da su posegnuli za ovim mjerama kako bi amortizirali šok koji će doći uviđenjem eura”, smatra Raspudić.

“Sve zemlje koje su uvele euro imale su inflaciju i val poskupljenja”, kaže Raspudić koji podsjeća na primjer Italije. “Upravo zato je postojalo pravilo da ona zemlja koja uvodi euro mora biti zemlja s jako niskom inflacijom. Sad se izgleda nekako prešlo preko toga”, kaže Raspudić i dodaje da su mnogi ekonomisti upozorili da će posljedice uvođenja eura biti negativne te zaključio da građane očekuje hladni tuš uslijediti u siječnju.

Ocijenio je i političku 2022. godinu.

“Primjećujem tendenciju da se zaboravi što se događalo”
Podsjetio je na prošlu godinu kad su građani za proslavu Nove godine morali imati Covid potvrde. “Danas je situacija vrlo slična i nema mjera”, kaže Raspudić i dodaje da se u ovo doba prošle godine dogodila i krađa referenduma.

“Primjećujem tendenciju da se zaboravi što se događalo”, kaže saborski zastupnik i smatra kako treba sve istražiti jer su mnogi bili svjesni što se događa i po njemu nastavljali sa nepotrebnim stiskanjem mjera što je dijelom dovelo do inflacije i ekonsmkih problema. Više na N1.