Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Zagreb kupuje 20 novih tramvaja. Tomašević: Nakon 17 godina prekida se suša u obnovi

Nije normalno u ni jednom gradu da se u 17 godina ne kupi ni jedan tramvaj. Obnova bi trebala ići kontinuirano, nakon 17 godina prekida se suša, rekao je Tomislav Tomašević. Potvrdio je da neće rasti cijene karata

Grad Zagreb kupuje 20 niskopodnih tramvaja, a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragan Jelić i direktor ZET-a Marko Bogdanović. Cilj je nabave modernizacija tramvajskog voznog parka, odnosno osiguranje kvalitetne i održive usluge javnog gradskog prijevoza, u vrijednosti 375 milijuna kuna.

  • Izuzetna stvar za Zagreb, kvalitetan siguran promet u kvalitetnim vozilima. Nabava je pri kraju, očekujem da će se uskoro potpisati ti ugovori i krenuti isporuke – rekao je Dragan Jelić, koji je dodao da je Zagreb velik potrošač EU sredstava i da to pokazuje sposobnost gradske uprave.
  • Izrazio bih zadovoljstvo što prisustvujemo potpisivanju ugovora, pred Božić, to je veliki poklon za građane Zagreba. Ovo je najveći pojedinačni projekt iz EU sredstava u gradu Zagrebu, vrijedan 300 milijuna kuna (bez poreza) i to još iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Vjerujem da je ovo samo početak – rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Grad je zadnju nabavu tramvaja imao prije 17 godina, podsjetio je Tomašević i naglasio da napokon ide obnova voznog parka i naglasio da će građani imati manje kašnjenja. (I.Hruškovec, N.Zagorac, 24sata.hr)