Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Policija utvrdila identitet sudionika tučnjave u Brodu, oglasio se MORH

Policija je utvrdila identitet četiri sudionika tučnjave u subotu u Slavonskom Brodu u kojoj je, prema neslužbenim informacijama, sudjelovao i pripadnik HV-a, a iz Ministarstva obrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage.Glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević Hini je večeras potvrdio da su identificirali četiri osobe koje su danas oko 15 sati sudjelovale u tučnjavi u užem centru Slavonskog Broda na Šetalištu braće Radić.“Za sada su privedene tri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio u kojem su svojstvu sudjelovali u incidentu. Četvrta osoba je zatražila liječničku pomoć i ona se trenutno nalazi u bolnici”, rekao je Kovačević.

Na upit Hine o povezanosti današnjeg incidenta i Vojne policije čije je vozilo parkirano nedaleko slavonskobrodske policijske postaje, Kovačević je rekao da za sada taj dio ne može komentirati.

Nakon objave video snimke  tučnjave na internetu i lokalnim portalima, dio komentarora je jednog od sudionika identificirao kao djelatnu vojnu osobu. Na snimci se vidi kako na cesti leži mladić obučen u Djeda Mraza. Kada se mladić pokušao pridići, prilazi mu drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu. Prema navodima na društvenim mrežama, mladić koji ga nogom udara je djelatna vojna osoba. Nakon udarca mladić je pao na asfalt.

Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć, a za sada nema informacija o težini njegovih ozljeda.

MORH osuđuje incident
Reagirajući na objavljenje informacije iz Ministarstva obrane RH (MORH) večeras su najoštrije osudili svaku vrstu nasilnog ponašanja te izrazili žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.

“Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH”, ističe se u priopćenju MORH-a. (N1)