Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Smrtonosna mećava povećala broj žrtava i paralizirala Buffalo

Smrtonosna mećava paralizirala je grad Buffalo u američkoj saveznoj državi New York. Nakon što je arktička oluja zahvatila veći dio SAD-a, mnogi vozači ostali su zarobljeni u automobilima. Broj žrtava nezapamćenog nevremena porastao je na najmanje 37, najviše u Buffalu i oko njega, na rubu jezera Erie u zapadnom New Yorku. Velika hladnoća i obilan snijeg zahvatili su to područje tijekom blagdanskog vikenda. Stotine tisuća Amerikanaca i Kanađana ostale su bez struje, a zbog poremećaja u zračnom, željezničkom i cestovnom prometu, mnogi su zaglavili na putu.

Policijska uprava Buffala objavila je internetsku molbu za javnu pomoć u potrazi i izvlačenju, tražeći od onih koji imaju sanjke i voljni su pomoći da nazovu posebnu telefonsku liniju za upute. Snježna oluja i posljedice nevremena uzele su najmanje 12 života, a oko 20 posto ljudi je bez struje.

Izvršni direktor okruga Erie Mark Poloncarz rekao je da se potvrđeni broj mrtvih zbog oluje u nedjelju popeo na 12, budući da su još tri smrti zabilježene protekle noći u regiji Buffala. Više na hrt.hr